Woensdag 14 juni is het weer Buitenspeeldag in Goirle en Riel!

Ook dit jaar slaan verschillende initiatiefnemers de handen ineen en organiseren op woensdag 14 juni de Nationale Buitenspeeldag. De tv-uitzending en website van Nickelodeon gaan tussen 13.00–17.00 uur letterlijk ‘op zwart’ en kinderen worden aangemoedigd om buiten te spelen. In het hele land organiseren gemeenten verschillende buitenspeelactiviteiten voor kinderen.

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon. Op deze manier proberen de organisaties kinderen in Nederland te stimuleren om buiten te spelen en te sporten.

Buitenspeeldag Riel
Buitenspeeldag Riel

Mainframe

Jongerenwerk Mainframe organiseert dit jaar wederom een middag waarop kinderen in Goirle en Riel lekker en veilig buiten kunnen spelen. Uiteraard zou deze middag niet mogelijk zijn zonder de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers en ook studenten van ROC Sport en Bewegen geven dit jaar weer ondersteuning bij de begeleiding van de spelletjes.

Op woensdagmiddag 14 Juni worden het Kloosterplein en een deel van de Tilburgseweg in Goirle, en het grasveld bij de Notenboom in Riel, van 14.00 uur tot 16.00 uur omgebouwd van verkeersweg tot speelplaats, waar kinderen lekker onbezorgd met hun vriendjes buiten kunnen spelen. Tijdens deze middag is er voor alle kids van 4 tot 12 jaar meer dan genoeg te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld pannavoetballen en basketballen of je zenuwen testen op een bibberspiraal, er staat een springkussen en er zijn nog veel meer leuke spelletjes. Natuurlijk is er ook een glaasje ranja en wat lekkers, en voor alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er een terras waar, met een kopje koffie of thee, genoten kan worden van het speelplezier van de kinderen.

Kom dus 14 Juni van 14.00 uur tot 16.00 uur lekker buiten spelen op het Kloosterplein in Goirle of bij de Notenboom in Riel.

Voor meer informatie check onze facebookpagina
www.facebook.com/mainframe101  of website www.mainframe101.nl , of stuur een mailtje naar jongerenwerk@mainframe101.nl