Uit het LOG Archief: Carnaval 1981 (video)

Maandagavond toonde de Lokale Omroep Goirle weer een geweldige terugblik in de tijd uit het gedigitaliseerde archief. Deze keer aandacht voor het carnaval in Ballefruttersgat in 1981. Prins Kees d’n Irste (Kees van de Rijt) en Jeugdprins Piet Frutje d’n Irste (Piet Baijens) gingen de Ballefrutters voor onder het motto “Doet ‘r wê aon”.

Terug in de tijd met de LOG

Het programma wordt gemaakt door Jan van Eijck en Harold Spijkers. Het programma duurt ongeveer 15 minuten. Elke twee weken is er een nieuwe aflevering op dinsdagavond rond 20:00 uur.

Uit het LOG-archief is een programma waarbij een korte compilatie gegeven wordt van wat er in het LOG-archief te vinden is. Onze scope is even divers en breed als het LOG-archief is: sport, bestuur, cultuur, geschiedenis, theater, verenigingsleven, natuur, politiek, actualiteit etc. etc. Als het kan moet het betrekking hebben op de hele gemeente Goirle, dus Goirle en Riel, maar dat zal voor oud materiaal niet lukken, omdat Riel pas vanaf 1997 bij de gemeente Goirle behoort!

Het Log -archief is geselecteerd en gedigitaliseerd onder auspiciën van de Commissie Beeldarchief van de LOG, bestaande uit Leo Joosten, Pieter van Harberden, Gerrit Kobes en Jan van Eijck, die in de jaren 2014-2015 de selectie hebben gemaakt uit het grote bestand van analoog beeldmateriaal. Het is nu teruggebracht tot ca. 1000 uur beeldmateriaal uit de periode 1972-2000. De rest, van na 2000, is al ongeveer digitaal.