De Smaak van Daar gaat door

Al twee keer nodigden de mensen van De smaak van daar Goirlese statushouders (voorheen ‘vluchtelingen’) uit om een typische maaltijd uit hun geboorteland te bereiden voor geïnteresseerde Goirle- en Rielenaren. Tot twee maal toe werd dit zowel voor de mensen uit Syrië als voor de mensen uit Eritrea een doorslaand succes. Hun maaltijden werden zeer gewaardeerd (de liefde gaat nou eenmaal wereldwijd door de maag) én ze kregen de kans om met de genodigden te praten. Te praten over het eten, maar ook over en weer over de cultuur, de zeden en gewoonten van ons en hun land.

Elkaar van dichtbij leren kennen

Deze successen hebben de smaakmakers Fred Hover, Fons Tinga, Jos Molthoff gesterkt in hun voornemen om via zo’n maaltijd een wezenlijke bijdrage te leveren aan de integratie van die nieuwe medeburgers die nu nog statushouders heten. Zij leren via zo’n maaltijd hun medeburgers van dichtbij kennen, krijgen de kans om zich te uiten in de voor hun nieuwe en vreemde taal en door het directe persoonlijke contact krijgen zij vooral het gevoel samen met de Goirlese en Rielse gasten één te zijn.

Jeugd

Waren de Goirlese gasten tot op heden vrijwel allemaal volwassenen, binnenkort organiseren de smaakmakers een derde Proeverij en bij die 3e Proeverij mikt men met name op de Goirlese cq Rielse jeugd, want hier geldt: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, de toekomst waarin nieuwe Goirlenaren als vanzelfsprekend deel gaan uitmaken van onze samenleving.

2 gedachten over “De Smaak van Daar gaat door

 • 7 augustus 2017 om 10:08
  Permalink

  Supergoed initiatief, wederom maken vrijwilligers hét verschil: geen woorden maar daden! En het is ook nog gezellig 😉

  Beantwoorden
 • 9 augustus 2017 om 14:26
  Permalink

  Omdat statushouders heel graag willen integreren, dus echte Goirlenaar willen worden, helpen we deze groep hierbij. Dit gebeurt in de vorm van samen eten met de inwoners en met de nieuwe groep. De nieuwkomers bereiden voor u een originele maaltijd. Dit samen koken is dus een multiculturele kookgroep.
  We noemen dit project “Smaak van Daar”.
  Kijk in het GB wanneer u wordt uitgenodigd om 1x per maand deel te nemen. Waar: De Deel aan de Frankische Driehoek.
  De project leden:
  Fons Tinga, Jos Molthoff, Sien, Marleen van Esch en Fred Hover.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *