Riel

Riel

[one_half last=”no”]Riel is een dorp in de gemeente Goirle, ten zuiden van Tilburg in de provincie Noord-Brabant. Het dorp behoorde tot 1997 bij de gemeente Alphen en Riel. Sindsdien behoort Alphen bij de gemeente Alphen-Chaam en Riel bij de gemeente Goirle. In het oosten grenst het dorp aan het beekdal van de Donge. Aan de westkant van Riel loopt het voormalige Bels Lijntje.

Kaart Gem-Goirle-2014Q1
Topografische kaart van Riel en Goirle

[/one_half][one_half last=”yes”]Ten zuiden en oosten van Riel liggen uitgestrekte natuurgebieden, zoals de Regte Heide, het Riels Laag en Landgoed het Riels Hoefke). Omdat het beekdal van de Leij hier een uitgestrekt heide- en zandstuifgebied doorsnijdt, treft men er voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen aan.

Ten westen van Riel ligt de Riels Heide, die geheel ontgonnen is. In het oosten ligt de kom van Goirle, en ten noorden van Riel liggen de kom van Tilburg en het natuurgebied Kaaistoep.

Ligging

Dichtstbijzijnde grote steden zijn Tilburg, Turnhout (via N12), Breda (via A58), Eindhoven (via A58).

Meer over Riel

Op deze website treft u onder de kop Riel een scala aan informatie aan over het dorp Riel. Van de oudheid tot aan de kunstwerken van vandaag en van de monumenten in het dorp tot de natuurgebieden.

[/one_half]