MidZomer Festival Goirle: Buitenspelen, Bands, Beleven

GOAL: Jeugd aan zet tijdens ‘Triple B’

Er wordt gezongen, gemusiceerd en vooral genoten. Dat is het MidZomer Festival ten voeten uit. Op 16, 17 en 18 juni vindt het muzikale feest plaats op het Kloosterplein in Goirle. Op zondag is ook de jeugd aan zet tijdens het GOAL, een onderdeel van ‘Triple B’ dat staat voor Buitenspelen, Bands, Beleven!

Foto: Peer de Graaf komt met zijn ‘Graafmachine’

“De jeugd op een nieuwe manier aanspreken”, legt MZF-voorzitter Fons van Dijck de koerswijziging uit. ‘GOAL’ nodigt kinderen uit tijdens het MidZomer Festival  op zondagmiddag. Het komt in de plaats van Sing Along Kids. Theater, muziek en spel zijn de ingrediënten.”Peer de Graafmachine zorgt voor de kwalitatieve maar ook humoristische invulling. ’s Middags vanaf twee uur kunnen de kinderen dansen, zingen en uitbeelden. Een interactief programma dus waarbij ‘lang leve de lol’ zegeviert. Peer de Graaf: “Cowboy Billy Boem en Kromowidjojo zijn enkele liedjes die we zingen en spelen. Kinderen worden ook uitgenodigd om op het podium mee te spelen. De band improviseert graag als er verrassingen zijn. Dus kom maar scoren voor publiek kids! Peer is je zingende coach.” Andere leuke onderdelen zijn ‘Lachen in de maat’ en ‘Minnehaha’(indianenverhaal met dansje).

Interactief

Het interactieve muzikale kinderprogramma stopt om 14.45 uur, maar Peer nodigt de jeugd direct uit om gratis deel te nemen aan de kinderspelen, een circuit uitgezet door Mainframe en de EK Fanzone.  Om 15.00 uur richt Peer de Graaf zich binnen het Triple B-programma op volwassenen met ‘Best of Peer de Graafmachine: Bewogen,Bevlogen & Beestachtig wild!’. De band speelt onder andere eigen versies van Let’s stick together, Honky Tonk Women, De glimlach van een kind en Mens durf te leven. Na Peer de Graafmachine spelen er op het Kloosterplein de bluesbands Detonics, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2016. De Robert Smith Bluesband sluit af op zondag.

EK Fanzone

De jeugd vermaakt zich vanaf 14.45 uur dan ongetwijfeld in het spellencircuit. Door middel van een stempelkaart kunnen de kinderen volgen of ze alle spelonderdelen van de EK Fanzone en Mainframe hebben doorlopen. Een voorbeeld van spellen zijn een quiz. Een spandoek maken, kleuren, selfies maken maar ook een KeepieUppie (hooghouden bal). Iedere deelnemer is een winnaar en gaat met een Goodie Bag huiswaarts. En om 17.30 uur worden onder de volledig ingevulde spellenkaarten aantrekkelijke prijzen verloot. Het feest voor de kinderen begint om 14.00 uur op het Kloosterplein in Goirle. De volwassenen komen vanaf 15.00 uur aan hun trekken met een programma  tot 19.00 uur. De Dorpshap van Keurslager van Hest verzorgt de hongerige magen. Het MidZomer Festival begint op vrijdag 16 juni met Goirle Zingt in Toppers-sfeer en op zaterdag 17 juni spelen de bands: een Michael Jackson Tribute Band en Elvix & the Teddybears. De toegang is elke dag gratis. www.midzomerfestivalgoirle.nl