IJssalon Fratello weer gedupeerd door opstelling Goirlese kermis

Op zijn zachts gezegd is Ruud van Gils, eigenaar van ijssalon Fratello en Biljartcentrum Goirle, ziedend over de opstelling van de Goirlese kermis. Vorig jaar werd hij onaangenaam verrast omdat dat zijn zaken door de opstelling van de Cakewalk (Lunapark) in de doorgang van het Kloosterplein naar de Kloosterstraat nagenoeg onbereikbaar waren. Ook Casa di Renzo werd aan het zicht onttrokken door plaatsing van kermiszaken voor hun zaak aan de Tilburgseweg.

Door de gemeente Goirle werd van Gils beterschap beloofd en er zou zeker geëvalueerd gaan worden om voor de kermis van 2017  herhaling te voorkomen. Helaas blijkt niets minder waar en zal, tot grote verrassing en teleurstelling, de opstelling weer exact hetzelfde worden. In een gesprek dat van Gils vorige week met de gemeente Goirle voerde werd hem te kennen gegeven dat er nu niets meer aan te doen is.

Belofte niet nagekomen

De belofte die vorig jaar in de richting van van Gils en Casa di Renzo werd gedaan is volgens hem dus niet veel waard. Wethouder Theo van der Heijden beloofde vorig jaar ook al beterschap tegenover het Brabants Dagblad. De bedrijven van Ruud van Gils worden worden door de plaatsing van het Lunapark moeilijk bereikbaar en zijn aan het zicht onttrokken. Maar ook Casa di Renzo krijgt dit jaar weer een aantal kramen voor het restaurant met bijbehorend terras te staan. Om van Gils nog enigszins tegemoet te komen zal de gemeente Goirle nu een bord plaatsen om de bezoekers van de kermis de weg te wijzen naar de ijssalon.

Op onderstaande kaart is de plaatsing van de attracties te zien. Opvallend is dat de gesloopte panden aan de Kloosterstraat 14 en 16 nog op de plattegrond ingetekend staan, een plek waar voor dit jaar het Lunapark ook zou hebben kunnen staan. Bekijk hier de volledige kaart van de kermis. De Goirlese kermis wordt gehouden van 24 tot en met 28 juni.

Opstelling kermis 2017 Goirle

Eén gedachte over “IJssalon Fratello weer gedupeerd door opstelling Goirlese kermis

 • 13 juni 2017 om 15:56
  Permalink

  Belachelijk wat hier gebeurt. Het mag toch niet zijn dat Goirlese ondernemers op deze manier door de gemeente Goirle tegen gewerkt worden. Als de gemeente zo met zijn centrum ondernemers omgaat dan zal Gool uiteindelijk geen lang leven beschoren meer zijn. Een eigenidentiteit zal ver te zoeken zijn. Hebben we dan voor de kat zijn viool bij de Barrière gestaan toen we zo hard riepen dat Gool Gool moest blèève.
  Toen ik hoorde dat de situatie op het Kloosterplein weer het zelfde was als vorig jaar heb ik Ruud van Gils aangeboden om hem te helpen in zijn protest bij de gemeente Goirle. Ruud heeft bij de secretaresse van dhr van der Heijden aangegeven dat ik aan het gesprek met hem en zijn ambtenaar deel zou nemen. Dit vond dhr van der Heijden niet nodig en hij liet via zijn secretaresse weten dat mijn aanwezigheid bij dit gesprek van generlei meerwaarde zou zijn en dat ik dus niet welkom was.
  Dit vind ik nogal kras. Ik heb nog nooit contact met de wethouder gehad en snap dan ook niet dat hij dit durft te beweren. Bovendien lijkt het mij aan Ruud van Gils om te bepalen wie hij mee wil nemen en of die al dan niet een meerwaarde voor hem heeft .
  De wethouder gedraagt zich als een notabele uit de vorige 2 eeuwen. Beloftes worden niet nagekomen. Inspraak is niet nodig voor de gewone Goirlenaar. En de wethouder bepaalt blijkbaar wie er wanneer inspraak en medezeggenschap mag hebben.
  Dit kan gewoon weg niet. Ik heb gisteren dan ook een klacht ingediend over het gedrag van dhr. Van der Heijden. Dat alleen is niet voldoende er zal ook iets aan die kermisopstelling moeten gebeuren. Daarom heb ik vandaag weer een klacht in gediend bij de gemeente in de hoop dat er toch nog iets gedaan wordt.
  Van 1 klacht zullen ze niet warm of koud worden. Daarom roep ik een ieder die het niet eens is met het handelen van de gemeente in deze om ook een klacht in te dienen. Hoe meer mensen zich laten horen hoe meer kans dat wij Goirlenaren serieus genomen worden en dat er nog iets gedaan wordt aan deze mistoestand
  Dit kan via deze link https://formulieren.goirle.nl/klacht-indienen.html

  Klacht indienen: Gemeente Goirle
  formulieren.goirle.nl
  Bestuur en medewerkers van de gemeente Goirle willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over de manier waarop het …

  Om het makkelijker te maken heb ik hieronder een voorbeeld klacht die al of niet in zijn geheel overgenomen kan worden
  Wat is er gebeurd?
  De Kloosterstraat wordt tijdens de kermis afgesloten door een attractie. Daardoor wordt het zicht op en de bereikbaarheid van ijssalon Fratello en Biljartcentrum Goirle ernstig belemmerd.
  Wie was namens de gemeente betrokken?
  Wethouder van der Heijden
  Wanneer is dit gebeurd?
  24-06-2017
  Wilt u zo duidelijk mogelijk omschrijven waarom u klaagt?
  Ik klaag omdat ik vind dat de gemeente Goirle zijn afspraken na moet komen.
  Ik klaag omdat een Goirlese ondernemer willens en wetens het leven zuur wordt gemaakt terwijl een oplossing snel gevonden kan worden.
  Ik klaag omdat de gemeente Goirle blijkbaar meer Goolse geheimen heeft dan dat mij lief is.
  Ik klaag omdat Gool Gool moet blèève en dat dit gedrochtelijk beleid daar niet aan helpt.

  Deel dit bericht zodat zoveel mogelijk Goirlenaren hun steun kunnen betuigen.
  Ben

Reacties zijn gesloten.