Gemeentelijke controles in de horeca – illegaal feest en drankverkoop aan minderjarigen

Afgelopen vrijdagavond hebben toezichthouders van de gemeente Goirle een einde gemaakt aan een feest in een pand aan de Poppelseweg in Goirle, omdat de daarvoor noodzakelijke drank- en horecavergunning en exploitatievergunning ontbraken. Ook heeft de gemeente ingegrepen in een café in Goirle waar alcohol werd geschonken aan minderjarigen. De controles in de horeca werden uitgevoerd door gemeentelijke toezichthouders, in nauwe samenwerking met de politie.

Extra aandacht

De eerdere vergunningaanvragen van het pand aan de Poppelseweg zijn door de gemeente buiten behandeling gesteld, omdat de vragenlijsten met betrekking tot de wet Bibob niet werden aangeleverd door de eigenaar. Door middel van het ingevulde Bibob-vragenformulier kan de gemeente de achtergrond van de eigenaar of het bedrijf onderzoeken. Als er sprake is van een crimineel verleden, kan de gemeente de vergunningsaanvraag weigeren. De locatie heeft extra aandacht van de gemeente, omdat bekend is dat er met enige regelmaat feesten in het pand plaatsvinden. De eigenaar is  door de gemeente meerdere malen geïnformeerd over het feit dat er geen feesten in het pand gehouden mochten worden. Nu zal de gemeente stappen gaan ondernemen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen overtreding meer plaatsvindt, een van die stappen kan een last onder dwangsom zijn. “De gemeente zit ook ’s avonds en in het weekend niet stil om dit soort ondermijnende praktijken aan te pakken,” aldus burgemeester Van Stappershoef.

Alcohol minderjarigen

Later op de avond hebben de toezichthouders café D’n Brands bezocht, waar zij hebben geconstateerd dat alcohol werd geschonken aan minderjarigen. De jongeren zijn verwezen naar Bureau Halt en de eigenaar wordt door de gemeente aangeschreven op overtreding van de Drank- en Horecawet. Sinds de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcoholhoudende drank van 16 naar 18 jaar wordt hier door de gemeente extra aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *