Energiebesparing | Energie-straatambassadeurs gezocht!

Op veel plekken in ons land zijn vrijwilligers actief als energieambassadeurs (ook wel klimaatambassadeurs of milieucoaches genoemd). Samen met buurtbewoners proberen zij actief energiebesparende maatregelen uit te voeren en energiezuinig gedrag aan te moedigen. En met succes want een kleinschalige aanpak als deze blijkt een behoorlijk effect te hebben en al snel 10 tot 20% energiebesparing op te leveren.

Hart van Brabant-alliantie

Het project Energiestraatambassadeurs is een van de projecten van de Hart van Brabant-alliantie (een samenwerking tussen tien gemeentes rondom Tilburg, dertien duurzame energiecoöperaties, Buurkracht-comités en andere belanghebbende organisaties in Midden-Brabant). Binnen dit project gaan zogenaamde energie-straatambassadeurs binnen hun wijk aan de slag om samen met buurtbewoners te bekijken hoe energie te besparen is door bijvoorbeeld isolatie, HR++ glas, zonnepanelen en ledverlichting.

Training en ondersteuning

Als u meedoet, kunt u in ieder geval rekenen op een training van vijf avonden waarin u kennis opdoet over het organiseren van een buurtbijeenkomst, energiebesparende mogelijkheden en duurzame energieopwekking. Ook leert u hoe u samen met uw buurtbewoners hierin gerichte acties kunt uitzetten. De training start in september 2017.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in het verlagen van uw energierekening? Gelooft u ook dat u in uw buurt kunt bijdragen aan het verminderen van het energiegebruik? Hoe u eenvoudig met elkaar kosten kunt besparen? Neem dan contact op met regionaal coördinator Marjo van Gennip via T 06 5332 7691. Ook kan Henk van Boxtel van de gemeente Goirle u meer informatie geven: T (013) 5310 656.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *