Brandweer ‘redt’ Brownies & Downies op De Hovel

Het was donderdagavond rond 7 uur toen de ‘paniek’ toesloeg bij Brownies & Downies op De Hovel in Goirle. Brand, of toch niet. Gelukkig is de donderdagavond de oefenavond van de Goirlese Jeugdbrandweer dus die waren vanaf de kazerne aan de Kerkstraat snel ter plaatse met hun voertuig.

Foto’s: ©Jeugdbrandweer Goirle
(De tekst gaat onder de foto verder)

Oefenen

Gelukkig was er niets aan de hand maar had de Jeugdbrandweer een oefening die ze mochten houden in het restaurant op De Hovel. Het is, net zoals voor de volwassen collega’s, van belang om realistisch te kunnen oefenen om zo voorbereid te zijn voor een echte calamiteit.

(De tekst gaat onder de foto verder)

Op zoek naar oefenlocaties

De Jeugdbrandweer is op zoek naar oefenlocaties om een keer te kunnen oefenen net zoals vanavond is gebeurd. Tijdens zo’n oefening wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van water binnen de beschikbaar gestelde bedrijfsruimte. De oefeningen worden geënsceneerd met licht- en geluidseffecten.
Heeft u wellicht een ruimte ter beschikking om een keer een oefening te organiseren neem dan contact op met de leiding van de Jeugdbrandweer: info@jeugdbrandweergoirle.nl.

Over de Jeugdbrandweer

Oprichting
In 1996 werd Jeugdbrandweer Goirle opgericht door een aantal fanatieke vrijwillige brandweermannen, ze wilden hiermee de jeugd van Goirle de kans bieden om op een leuke manier kennis te maken met het brandweervak.

Het doel
Het doel van de jeugdbrandweer in Goirle is om op een plezierige manier van alles te leren over het brandweervak. De jeugdbrandweer is bedoeld voor jongeren van 12 t/m 18 jaar en is opgedeeld in twee groepen; junioren (12 t/m 15 jaar) en aspiranten (16 t/m 18 jaar).