Beginnende jonge fietsers krijgen L hesje

We zien ze allemaal wel eens fietsen de jonge kinderen die onder begeleiding van hun ouders op hun fietsje de eerste meters afleggen in het verkeer. Vreemd eigenlijk, zo dacht Kim de Leeuw uit Goirle want op auto’s en motoren prijkt minimaal een L-plaatje. 

Mevrouw de Leeuw vroeg de gemeente Goirle om aandacht voor de jonge fietsende kinderen die zich voor het eerst mengen in het verkeer. Met een fluorescerend veiligheidsvest vallen kinderen meer op en kunnen overige weggebruikers beter rekening houden met de beginnende fietser. De gemeente Goirle vond dit een goed idee en heeft bij wijze van proef voor kinderen van 4 tot 7 jaar veiligheidsvestjes aangeschaft. Donderdagmiddag reikte wethouder Harry van de Ven de eerste veiligheidsvestjes (met L op achterzijde) uit aan mevrouw De Leeuw en haar dochtertjes van 6 en 4 jaar.

Hesje aanvragen

Inwoners van Goirle en Riel kunnen deze aanvragen, zolang de voorraad strekt, door een mail te sturen naar info@goirle.nl onder vermelding van Veiligheidsvestje. Vermeld in de mail uw naam, adres en leeftijd van uw kind.