Agenda

Wat is er te doen in Goirle en Riel? Je vindt het in onze agenda. Ontbreekt jouw evenement laat het ons weten!

mei
26
vr
Vrijdagmiddagborrel “Bier en Bitterballen” bij Café d’n Brands
mei 26 @ 15:00 – 19:00
Vrijdagmiddagborrel “Bier en Bitterballen” bij Café d’n Brands @ Café d'n Brands | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Elke vrijdag van 15.00u tot 19.00u gezellig in het café je werkweek afsluiten. Lekkere gratis bitterballen, happy Hour van 15.00u tot 19.00u en natuurlijk de beste bediening en het leukste sfeertje bij Café d’n Brands.

Exclusive Bachata Night bij Ome Neeff
mei 26 @ 22:00
Exclusive Bachata Night bij Ome Neeff @ Ome Neeff | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Kom op tijd, dan is de zaal nog koel en ben je zeker van een kaartje! Aanvang: 22.00 uur tot 03.00 uur. Deze avonden zijn inclusief gratis ijsjes. De muziek wordt verzorgd door DJ Marlon & Friends met diverse dj’s zoals DJ Django, Dj Latin Mania en DJ Jack.

mei
28
zo
28 Mei De Smaak van Goirle
mei 28 @ 11:30 – 17:00
28 Mei De Smaak van Goirle @ Cultureel Centrum Jan van Besouw | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Op 28 mei presenteren Amateurkunst beoefenaars en –organisatoren een zeer gevarieerd – Gôols Goud – menu; het programma van ‘De Smaak van Goirle’. Op verschillende locaties is tijdens De Smaak van Goirle veel te proeven. Iedereen, van jong tot oud, is welkom in Mainframe, Bibliotheek Goirle, CC Jan van Besouw en de Fraterstuin. En bovendien is het Open dag in CC Jan van Besouw. Alle deuren staan open voor avontuur zoekers die in zijn voor een Smaakexplosie en fijnproevers die genieten van kunst en cultuur. De Smaak van Goirle sluit met dit evenement aan bij het landelijke platform ‘iktoon, de kunst van iedereen’.

INGREDIËNTEN VAN DE SMAAK VAN GOIRLE

Een gelaagde Smaakbeleving ontstaat door het mixen van vele verschillende ingrediënten. Verfijnd aanwezig en soms niet eens afzonderlijk te ervaren. Zó is De Smaak van Goirle opgebouwd.

Smaaksensaties die je per sé – en op gezette tijden en locaties – wilt ervaren zijn bijvoorbeeld de Masterclasses van Boktor Theater, presentaties van Contour de Twern, dans- en zangpresentaties van Factorium, met onder andere M4U, in de Theaterzaal van Jan van Besouw tussen 11.30u en 17u. Of de VEELKORENMIX, met Muzemento, Ladies First en Leediez, in de Annetje van Puijenbroek Kapel tussen 14u en 17u. En de muzikale klanken van CC Blue, Loes Coolen, De Linkse Hobbyband en De Big Band Goirle in de Foyer van Jan van Besouw tussen 13u en 17u.

Belangrijke basis Smaken proef je gedurende de dag, van 11.30u tot 17u, bij alle (info)stands van bijvoorbeeld KBO, Rondje Goirle, Het Seniorenorkest Hart van Brabant, De dames van ’t Trendje, Atelier ’78, Poppentheater Jeanne van Midde, Factorium, Little Shop of Horrors en De Reuzen. Bevraag ze waarom ze deel uitmaken van De Smaak van Goirle en proef of ze ook jouw bitterpittige Smaak zijn. Vertel LOG over jouw Smaak in een live radio uitzending en breng jezelf Smaakvol in beeld bij FAK Lumen.

TALENTINGREDIËNT

Je eigen talentingrediënt ontdekken is evenzo belangrijk. Daarom kun je in Mainframe en Bibliotheek Goirle, tussen 11.30u en 17u, meedoen aan diverse zoutlastige workshops. Zo kun je je eigen Striptekentalent ontdekken (of verbeteren) in een workshop van Stan Groenland, een lekkere Cupcake versieren met chef-kok Nilay, aan de slag gaan met de Boekenquiz of een toffe Green Screen foto maken met een fantasierijke achtergrond. Je kunt leren Grunten, Graffity spuiten, Schilderen en Sieraden maken. Mark Snels geeft een Hip Hop workshop en Factorium een dansworkshop. Een DJ mixt en een kookworkshop, gegeven door Bram Thewissen, maakt het programma van De Smaak van Goirle rond.

HET RECEPT VOOR GÔOLS GOUD

De Contactraad Cultuur Goirle, CC Jan van Besouw, Bibliotheek Goirle, Mainframe en Factorium hebben samen met alle deelnemers een goedgevuld recept samengesteld voor een smakelijke dag. We beginnen met een brokkenzoete theater opwarmer, gaan snel door naar een all-you-can-eat met vleugjes spel, knalzure demonstraties, veel leesplezier en beeldende kunst, om af te sluiten met een druppeltje funk en snufje hartstocht. Voeg hieraan toe: De Amateurkunsttentoonstelling in het Gemeentehuis en Centrum Goirle en Project ReCK, Kinderkunst in de Leybron in Riel en… Voilà, het recept voor een geslaagd weekeind Amateurkunst!

TREK?

Meer weten over de ingrediënten en het recept? Bezoek dan de Facebookpagina’s van ‘Gôols Goud’ en ‘Project ReCK’ of de iktoon.nl/agenda. Op deze pagina’s is alle actuele informatie over de verschillende programma’s te vinden. Volg, like, reageer en deel! Op 24 mei vind je op de achterpagina van Het Goirles Belang een compleet overzicht van alle ingrediënten, die het programma van de Smaak van Goirle maken. In een timetable is te zien waar en hoe laat de presentaties en workshops zijn. We zien je graag op zondag 28 mei!

jun
1
do
Weekmarkt Goirle
jun 1 @ 09:00 – 12:30
Weekmarkt Goirle @ Kloosterplein | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

De Goirlese weekmarkt vindt plaats op donderdagochtend op het Kloosterplein.

Informatiecafé DE BEURS
jun 1 @ 10:30 – 12:30
Informatiecafé DE BEURS @ Bibliotheek Goirle | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Iedere donderdag van 10.30 uur tot 12.30 uur in het leescafé van de bibliotheek in Goirle. Voor vrijblijvend en gratis advies over uw financiën en hulp met regelingen en formulieren.

Bijvoorbeeld met de aanvraag van een DigiD of toeslagen. Maar ook bij het invullen van formulieren of de belastingen. Of als u zich zorgen maakt en gewoon eens wilt ‘sparren’ met iemand over uw financiën. Alle inwoners van onze gemeente zijn welkom bij DE BEURS. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade en de budgetcoach van Woonstichting Leystromen zijn er klaar voor! Ze geven advies en denken met u mee over oplossingen. Een afspraak maken is niet nodig: iedereen kan gewoon binnenlopen.

jun
2
vr
Vrijdagmiddagborrel “Bier en Bitterballen” bij Café d’n Brands
jun 2 @ 15:00 – 19:00
Vrijdagmiddagborrel “Bier en Bitterballen” bij Café d’n Brands @ Café d'n Brands | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Elke vrijdag van 15.00u tot 19.00u gezellig in het café je werkweek afsluiten. Lekkere gratis bitterballen, happy Hour van 15.00u tot 19.00u en natuurlijk de beste bediening en het leukste sfeertje bij Café d’n Brands.

jun
3
za
Repair Café Goirle
jun 3 @ 12:00 – 16:00

Een Repair Café is een reparatiebijeenkomst, georganiseerd op buurtniveau. Het concept Repair Café heeft reeds nationaal en internationaal zijn nut bewezen, er zijn dan ook al 335 Repair Cafés in Nederland en 1029 stuks wereldwijd, verspreid over 24 landen en 6 continenten. Daarom is er na onderling overleg tussen de werkgroep WMO, Hobbysoos en Contourdetwern, besloten om ook in Goirle een Repair Café op te zetten.

Hiervoor is ’n zelfstandig opererende werkgroep opgericht welke de verdere uitwerking van dit plan op zich hebben genomen. De bijeenkomsten van het Repair Café vinden
plaats in de werkruimte van de Hobbysoos, Bergstraat 98-4, 5051 HD Goirle en zullen op elke eerste zaterdagmiddag van de maand gehouden worden.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waar bezoekers en deskundige reparateurs elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande kapotte voorwerpen. Het gaat hier om kleding, klein huishoudelijke elektrische apparaten,
meubels, speelgoed, fietsen en computers en overige. De bezoekers brengen kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) elektricien, naaister, klusjesman e.d. aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

Bezoekers leren dat reparatie een goed alternatief voor weggooien is en dat ze zo ook helpen om de afvalberg te verkleinen. Daarnaast hopen wij op ’n mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor ’n duurzame samenleving.
Het Repair Café gaat niet alleen om repareren, het is ook een sociaal evenement: dorpsgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier.
Dat leidt tot nieuwe contacten in het dorp en bevordert de sociale cohesie.

Kort samengevat:
De maatschappelijke belangen die nagestreefd worden met dit initiatief zijn:

  • Het terugdringen van de weggooicultuur.
  • Het verkleinen van de afvalberg.
  • De verhoging van zelfredzaamheid.
  • Het stimuleren van sociale cohesie in een productieve sfeer.
  • Het verlies van basis reparatiekennis in de maatschappij tegengaan.
Bojangles Saturday Sounds
jun 3 @ 21:00
Bojangles Saturday Sounds @ Bojangles Goirle | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Iedere eerste zaterdag van de maand: Bojangles Saturday Sounds met hits uit de 80’s, 90’2 and up!

 

Exclusive Bachata Night bij Ome Neeff
jun 3 @ 22:00
Exclusive Bachata Night bij Ome Neeff @ Ome Neeff | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Kom op tijd, dan is de zaal nog koel en ben je zeker van een kaartje! Aanvang: 22.00 uur tot 03.00 uur. Deze avonden zijn inclusief gratis ijsjes. De muziek wordt verzorgd door DJ Marlon & Friends met diverse dj’s zoals DJ Django, Dj Latin Mania en DJ Jack.

jun
4
zo
Kastanjerock 2017
jun 4 hele dag
Kastanjerock 2017 @ Kastanjerock | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Kastanjerock is een festival met de hele dag live rock muziek en wordt georganiseerd door de familie Abrahams. Kastanjerock vindt zich plaats op het erf rond hun boerderij in het buitengebied van Goirle. Het is een kleinschalig festival in de buitenlucht waarbij de sfeer een belangrijke factor is.