39e Goirlese Wandelavondvierdaagse op de helft

Maandag 12 juni 2017 zijn 2853 betalende deelnemers gestart voor 4 avonden wandelplezier tijdens de 39e editie van de Wandelavondvierdaagse, verdeeld over 3, 5 en 10 km. De eerste avond stond volgens traditie de route naar de Regte Heide op het programma, de tweede avond leidde naar de bossen van Gorp en Roovert. 

2853 betalende deelnemers Wandelavondvierdaagse

Na afloop van de voorinschrijvingen op zaterdagmiddag waren er al meer inschrijvingen dan vorig jaar in totaal het geval was, nadat maandagavond ook de late inschrijvingen waren afgesloten stond er een mooi getal van 2853 betalende deelnemers op papier. Deze deelnemers zijn verdeeld over de 3 afstanden.

  • 3 km:     827 betalende deelnemers
  • 5 km:     1549 betalende deelnemers
  • 10 km:   477 betalende deelnemers

Naast al deze betalende deelnemers lopen er ook jaarlijks nog een groot aantal niet geregistreerde wandelaars mee op de route, deze wandelaars zijn veelal ouders die de kinderen begeleiden. Het zou voor de organisatie best prettig zijn als deze deelnemers zich ook inschrijven. Gelukkig gebeurt dit steeds meer.
(Artikel gaat onder de foto verder)

Wandelavondvierdaagse 2017

Maandagavond Regte Heide

Natuur, dat is wat wij veel om ons heen tegenkomen, en daar wordt ook graag gebruik van gemaakt.
Zo mochten de wandelaars tijdens de eerste avond richting de Regte Hei om daar te gaan genieten van de mooie omgeving. De wandelaars van de 3 km mochten al iets eerder afslaan, voor deze deelnemers stond een mooie ronde door de wijk De Nieuwe Erven op het programma, de 5 km tikte de Regte Hei wel net aan, hun route verliep via de Fokmast. De 10 km wandelaars mochten langs de grafheuvels Riels Laag om daadwerkelijk “op de hei” te wandelen.

Dinsdagavond Gorp en Roovert

Met de natuur van de eerste avond nog in gedachten gingen de wandelaars op dinsdagavond wederom de natuur in, dit keer natuurgebied Gorp en Roovert. Via het St. Annastraatje trok er een lange stoet richting de bossen. Na de eerste brug splitste de 3 km zich af van de andere wandelaars en liepen heerlijk langs de Ley, de 5 en 10 km vervolgende hun weg naar de bossen. Om uiteindelijk allemaal weer samen te komen in de Bergstraat voor de weg terug naar het van Hogendorpplein.
(Artikel gaat onder de foto verder)
Wandelavondvierdaagse 2017

Start/Finish van Hogendorpplein

Alle routes vertrekken vanaf het van Hogendorpplein, Root Events heeft hier gezorgd voor de aankleding van het plein, scholen weten al vanaf de eerste avond hun “eigen” kraam te bemachtigen en DJ Dave van DLM Electro & Audio visuele techniek zorgt voor de gezellige muzikale klanken op het plein, dit wordt medemogelijk gemaakt door Vincent Bonis die al enkele jaren het geluid verzorgd. Daarnaast is er dit jaar ook entertainment aanwezig op het plein en weten vele wandelaars na een vermoeiende route de weg te vinden naar “De Zoete Majesteit” of “Fratello” om de inwendige weer even te verwennen.
(Artikel gaat onder de foto verder)
Wandelavondvierdaagse 2017

Vrijwilligers

Iedere avond zijn er tussen de 80 en 100 vrijwilligers actief om al de wandelaars een mooi evenement te kunnen bieden. Op de route zijn de verkeersregelaars, knipposten en andere posten natuurlijk het meest zichtbaar. Maar ook in en om wijkcentrum de Wildacker zijn er vrijwilligers actief om het plein netjes te houden, zitten de dames van het startbureau om administratief alles bij te houden en wist u dat alle vrijwilligers op de route worden aangestuurd door een centrale post achter op de binnenplaats van de Wildacker? Natuurlijk zijn wij als organisatie erg trots op al deze vrijwilligers. Komt u een van onze vrijwilligers tegen? Een applausje is altijd welkom voor deze mensen, die vaak zonder te hebben kunnen eten geheel vrijwillig voor u proberen een mooie vierdaagse neer te zetten.

Vanavond de derde avond

Vandaag beloofd een hele mooie dag te worden met een mooi zonnetje en gezellige temperatuur. Misschien wel zinvol om vanavond wat water mee te nemen voor onderweg. We gaan vanavond richting De Hellen en richting Riel. De 10 kilometer tikt zelfs de Blaak aan.
Starten kan en mag tussen 18:00 uur en 18:30 uur. Hoef je geen file te lopen en heb je wat meer ruimte om door te stappen.

Foto’s en laatste nieuws?

Iedere avond worden er foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Martin van den Hout die op de route opduikt. Deze foto’s zijn terug te vinden op www.vierdaagsegoirle.nl net zoals het laatste nieuws. Maar natuurlijk kunt u ook onze Facebookpagina liken! www.facebook.com/StichtingVierdaagseGoirle.

Tot vanavond tijdens de derde avond!